Snina - kamenný kríž
obec Snina, okres Snina, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Kamenný prícestný kríž z roku 1839. Pravdepodobne ide o najstarší kríž v Snine. Podstavec aj kríž sú zhotovené z pieskovca, korpus je liatinový. Na podstavci je viditeľne zachovaný text „ERECTA ANO DOMINI 1839“. [1]

Odborné reštaurovanie kríža bolo uskutočnené v roku 2010. [2]

Stav pamiatky je dobrý.
Stojí pred rímskokatolíckym kostolom Povýšenia sv. Kríža.
Fotogaléria
Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019Snina - kamenný kríž foto © Viliam Mazanec 6/2019