Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20)
obec Poprad, okres Poprad, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Renesančný meštiansky dom z prvej polovice 17. storočia. Upravovali ho v druhej polovici 18. storočia, po roku 1775 a v druhej polovici 19. storočia. Dvojpodlažný objekt postavený na pôdoryse obdĺžnika má trojtraktovú dispozíciu. [1]

Objekt renovovali v roku 1960 a koncom 20. storočia. [2]

Stav historickej budovy je veľmi dobrý.
Stojí v severozápadnej časti námestia.
Fotogaléria
Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Viliam Mazanec 8/2015Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Viliam Mazanec 8/2015Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Viliam Mazanec 8/2015Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Hana Farkašová 6/2017Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Hana Farkašová 6/2017Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Hana Farkašová 6/2017Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Hana Farkašová 6/2017Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Viliam Mazanec 8/2015Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Viliam Mazanec 8/2015Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Viliam Mazanec 8/2015Spišská Sobota (Poprad) - Meštiansky dom (Sobotské námestie 20) foto © Hana Farkašová 6/2017