Štefanov - Kostol sv. Kataríny Alexandrijskej
obec Štefanov, okres Senica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Neogotický kostol postavený v roku 1937 na mieste starého kostola pochádzajúceho z roku 1561. Mohutný trojloďový priestor s polygonálnym uzáverom presbytéria a predstavanou vežou, zaklenutý sieťovou hrebienkovou klenbou. [1] Veža je zakončená ihlanom.

Nástenná maľba klenby je od E. Massányiho. Obraz sv. Kataríny na hlavnom oltári je tiež od E. Massányiho. [2]

Fotogaléria
Štefanov - Kostol sv. Kataríny Alexandrijskej foto © Ľuboš Repta 10/2017Štefanov - Kostol sv. Kataríny Alexandrijskej foto © Ľuboš Repta 10/2017Štefanov - Kostol sv. Kataríny Alexandrijskej foto © Ľuboš Repta 10/2017Štefanov - Kostol sv. Kataríny Alexandrijskej foto © Ľuboš Repta 10/2017Štefanov - Kostol sv. Kataríny Alexandrijskej foto © Ľuboš Repta 10/2017Štefanov - Kostol sv. Kataríny Alexandrijskej foto © Ľuboš Repta 10/2017Štefanov - schody ku kostolu foto © Ľuboš Repta 10/2017Štefanov - kríž pred kostolom foto © Ľuboš Repta 10/2017