Galérie   späť
Štúrovo - Mestská galéria Júliusa Bartu
obec Štúrovo, okres Nové Zámky, Nitriansky kraj
História
Mestská galéria Júliusa Bartu pôsobí v Štúrove od roku 1993, a od roku 2006 je evidovaná v registri Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. Nachádza sa v budove bývalého Veľkého obecného hostinca na najkrajšom a v súčasnosti aj na najexponovanejšom mieste mesta, pod storočnými platanmi na pešej zóne. Slúži verejnosti a milovníkom výtvarného umenia. Je aktívnou súčasťou kultúrneho života mesta Štúrovo. Činnosť galérie zabezpečuje Mestské kultúrne stredisko z mestského rozpočtu. Odbornú pomoc poskytuje komisia zložená z odborníkov. O organizovanie výstav prejavujú záujem výtvarníci domáci ale aj zahraniční. Výstavy striedajúce sa v mesačných intervaloch slúžia k obohateniu a spestreniu celkového kultúrneho života regiónu. [1]
Mestská galéria Júliusa Bartu
Hlavná ulica 6