Tomášikovo - vodný mlyn
obec Tomášikovo, okres Galanta, Trnavský kraj
DANTEROVÁ, Izabela: Vodný kolový mlyn v Tomášikove. In: Múzeum, 2011, č. 1, s. 53 - 54.
Kolektív autorov: Vodné mlyny Malého Dunaja. Geodetické zameranie Némethovho mlyna v Jelke a mlyna Jána Maticzu v Tomášikove. In: Monument revue, V, 2016, č. 1, s. 72 – 77.
MLYNKA, Ladislav: Na brehu Malého Dunaja. Pobrežný kolový mlyn v Tomášikove. In: Pamiatky a múzeá, 1991, č. 2, s. 27 - 28.
SZIJJARTO, Daniel: Návrhy na vyhlásenie ochranných pásiem vodných kolových mlynov v Tomášikove a v Jelke. In: Monumentorum Tutela. Ochrana pamiatok 15. Bratislava: Pamiatkový úrad Slovenskej republiky, 2004, s. 210- 213. ISBN 80-89175-08-2