Trnovec nad Váhom - Kostol Premenenia Pána
Tornok
obec Trnovec nad Váhom, okres Šaľa, Nitriansky kraj
História a stavebný vývoj
Barokovo-klasicistický kostol postavený na rozhraní 18. – 19. storočia. Pseudoklasicisticky bol upravený v roku 1911. Prestavali ho v roku 1924. Ide o jednoloďový kostol s polygonálnym uzáverom presbytéria, pristavanou sakristiou a strešnou vežičkou. Presbytérium je zaklenutá valenou lunetovou klenbou, ktorá dosadá na vtiahnuté piliere. Loď má rovný strop. Fasády sú členené pilastrami. [1] Veža je zakončená ihlancom.

Hlavný oltár je klasicistický zo začiatku 19. storočia, stĺpová architektúra s nadstavcom a obrazom Premenenia Pána. Kalichy sú rokokové z polovice 18. storočia. [2]