Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie
Nádaš
obec Trstín, okres Trnava, Trnavský kraj
Rekonštrukcia.

Trstín – Kostol Sedembolestnej Panny Márie (č. ÚZPF 1145/1) – architektonicko-historický výskum a umelecko-historický výskum - rok 2019. Autorka: Mgr. Daniela Zacharová, PhD.. [1]

Prístup
Románsky kostol, ktorý je dodnes pútnickým miestom, stojí na kopci uprostred cintorína, pravdepodobne na starom kultovom mieste, v lokalite nazývanej Hájiček, s dominantnom polohou, približne 400 metrov vzdialenou od hlavnej cesty vedúcej z Trnavy do Jablonice. [2]
Fotogaléria
Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - Kostol Sedembolestnej Panny Márie foto © Ľuboš Repta 7/2014Trstín-Hájiček - zvonica pri kostole foto © Ľuboš Repta 7/2014