Vlková - renesančný kaštieľ
obec Vlková, okres Kežmarok, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Pôvodne renesančný kaštieľ zo 17. storočia. Neskôr bol empírovo upravený. Kaštieľ je dvojpodlažná stavba s obdĺžnikovým pôdorysom a empírovou fasádaou z roku 1830. Prízemie má horizontálnu rustiku s polkruhovými supraportami. Poschodie je členené pilastrami a rovnými nadokennými rímsami. V miestnostiach sú renesančné krížové hrebienkové, kláštorné a valené klenby. V niektorých priestoroch sú rovné stropy. Bočná prízemná budova bola pristavaná v druhej polovici 19. storočia. [1]
Bez zásahu.
Súčasný stav a využitie
Stav historického sídla je zlý. V súčasnosti je kaštieľ v rekonštrukcii. Prostredie v okolí pamiatky je narušené modernou výstavbou. Veľmi smutný pohľad.
Nachádza sa vo východnej časti obce.