Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol
Vranov
obec Vranov nad Topľou, okres Vranov nad Topľou, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Pseudogotický kostol postavený v duchu secesie začiatkom 20. storočia. Je to sieňový priestor s rovným uzáverom a predstavanou vežou. Fasáda je členená opornými piliermi z lomového kameňa a novogotickými oknami. Na západnej strane stojí veža, na ktorej je trojité združené okno pod hrotitým oblúkom a slnečné hodiny. [1]

Vnútorné zariadenie je z čias stavby kostola. [2]

Fotogaléria
Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019Vranov nad Topľou - Kalvínsky kostol foto © Viliam Mazanec 9/2019