Cintoríny vojenské   späť
Medzilaborce - Vojenský cintorín III.
obec Medzilaborce, okres Medzilaborce, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Vojenský cintorín Medzilaborce č. III patrí medzi najväčšie vojenské cintoríny na území mesta. Má rozmery 32 x 26 metrov. Celkovo je na ňom – v 33 jednotlivých a 9 masových hroboch – pochovaných 318 vojakov rakúsko-uhorskej a ruskej armády. Dominantu pietneho miesta predstavuje centrálny pamätník s motívom dela. [1]

Po druhej svetovej vojne začal cintorín postupne chátrať. V 90. rokoch 20. storočia bol už vážne poškodený (pamätník, prvky oplotenia i samotné kríže). [2]

Rekonštrukcia.

V roku 2020 sa zrealizovala rekonštrukcia. Cintorín bol znova oplotený, obnovili centrálny pamätník a všetky kríže. [3]

Stav cintorína je veľmi dobrý. Slúži svojmu účelu.
Nachádza sa oproti mestskému cintorínu
Fotogaléria
Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021Medzilaborce - Vojenský cintorín III. foto © Viliam Mazanec 8/2021
[1 - 3] Informačná tabuľa v teréne. (8/2021)