Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej
obec Kopčany, okres Skalica, Trnavský kraj
História a stavebný vývoj
Kostol bol postavený pravdepodobne niekdy v 9 - 10. storočí. V polovici 13. storočia ho stavebne upravili. Kostol patrí medzi najstaršie sakrálne stavby na Slovensku a datuje sa do veľkomoravského obdobia. Od roku 2009 je kostol zapísaný v zozname Európskeho kultúrneho dedičstva. [1]

Opravovaný bol v roku 1926. [2]

Kopčany – Kostol sv. Margity Antiochijskej (č. ÚZPF 10820/1) – umelecko-historický výskum - 2008. Autori: Mgr. Elena Sabadošová, Mgr. Marián Havlík. [3]

Kopčany – Kostol sv. Margity Antiochijskej (č. ÚZPF 10820/1) – architektonicko-historický výskum interiéru štítov - rok 2012. Autori: Mgr. Ing. arch. Andrej Botek, PhD., Ing. arch. Róbert Erdélyi, Ing. arch. B. Váchová. [4]

Fotogaléria
Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2010Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 2/2015Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018Kopčany - Kostol sv. Margity Antiochijskej foto © Hana Farkašová 6/2018
Poznámky
[1] ONDICA, Slavomír et al: Duchovné Slovensko. Sabinov-Trnava: DINO-Spolok sv. Vojtecha, 2010. s. 13.
[2] ONDICA, Slavomír et al: Duchovné Slovensko. s. 13.