Kráľová (Modra) - Kaplnka sv. Michala archanjela
obec Modra, okres Pezinok, Bratislavský kraj
História a stavebný vývoj
Neoklasicistická kaplnka postavená v roku 1863. Renovovali ju v roku 1941. Jednoloďový objekt má rovný uzáver a vstavanú vežu. [1] Fasády sú hladké. Loď má termové okná. Veža so skosenými hranami je zakončená ihlancom.

Vnútorné zariadenie pochádza z 20. storočia. [2]

Stav kaplnky je dobrý.
Stojí takmer uprostred obce.
Fotogaléria
Kráľová (Modra) - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jiří Fiedler 5/1983Kráľová (Modra) - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jiří Fiedler 10/1989Kráľová (Modra) - Kaplnka sv. Michala archanjela (v pozadí Evanjelický kostol) foto © Jiří Fiedler 10/1989Kráľová (Modra) - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jiří Fiedler 5/1983Kráľová (Modra) - Kaplnka sv. Michala archanjela (v pozadí Evanjelický kostol) foto © Jiří Fiedler 5/1983Kráľová (Modra) - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jiří Fiedler 10/1989Kráľová (Modra) - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jiří Fiedler 10/1989