Priechod - Kaplnka sv. Michala archanjela
obec Priechod, okres Banská Bystrica, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Kaplnka postavená v roku 1833. Malý priestor s polygonálnym oltárnym uzáverom, zaklenutý valenou klenbou s lunetami, nad priečelím je vežička. [1]

Na oltári je soška Panny Márie, ľudová drevorezba z 19. storočia. V interiéri je voľný barokový obraz Zvestovania, olejomaľba, s pôvodným rámom z 18. storočia. [2]

Ide o najstaršiu stavebnú pamiatku v obci Priechod.

Fotogaléria
Priechod - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jana Lacková 11/2018Priechod - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jana Lacková 11/2018Priechod - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jana Lacková 11/2018Priechod - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jana Lacková 11/2018Priechod - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jana Lacková 11/2018Priechod - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jana Lacková 11/2018Priechod - Kaplnka sv. Michala archanjela foto © Jana Lacková 11/2018