Riečka - Kostol Nanebovzatia Panny Márie
obec Riečka, okres Banská Bystrica, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Neskoroklasicistický kostol postavený v roku 1858. [1] Pomerne malý jednoloďový sakrálny objekt. Fasády sú hladké. Nad hlavným priečelím je malá strešná drevená vežička.

V kostole sa nachádza ľudová socha Piety, prenesená zo zrúcanej prícestnej kaplnky na rázcestí. [2]

Fotogaléria
Riečka - Kostol Nanebovzatia Panny Márie foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - Kostol Nanebovzatia Panny Márie foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - Kostol Nanebovzatia Panny Márie foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - Kostol Nanebovzatia Panny Márie foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - Kostol Nanebovzatia Panny Márie foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - Kostol Nanebovzatia Panny Márie foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - Kostol Nanebovzatia Panny Márie foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - cintorín pri kostole foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - cintorín pri kostole foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - cintorín pri kostole foto © Jana Lacková 7/2017Riečka - cintorín pri kostole foto © Jana Lacková 7/2017