Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz
obec Streda nad Bodrogom, okres Trebišov, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Pôvodne barokový kaštieľ z prvej polovice 18. storočia. Opravený bol v 19. storočí. Prestavali ho v roku 1942. Je to dvojpodlažná budova s novou hladkou fasádou. Kaštieľ mal pôvodne na južnej strane otvorené arkády. Miestnosti sú zaklenuté českými a pruskými klenbami. [1]
Stav historického sídla je dobrý. Sídli v ňom domov dôchodcov.
Fotogaléria
Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016Streda nad Bodrogom - Kaštieľ rodu Orosz foto © Viliam Mazanec 7/2016