Sampor (Sliač) - zvonica
obec Sliač, okres Zvolen, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Zvonica postavená v roku 1885. Drevená hranolovitá stavba so starým zvonom z roku 1686 od B. Lonigera z Ľubietovej. [1]
Stav pamiatky je veľmi dobrý. Slúži svojmu účelu.
Fotogaléria
Sampor (Sliač) - zvonica foto © Jana Lacková 5/2018Sampor (Sliač) - zvonica foto © Jana Lacková 5/2018Sampor (Sliač) - zvonica foto © Jana Lacková 5/2018Sampor (Sliač) - zvonica foto © Jana Lacková 5/2018Sampor (Sliač) - zvonica (a zvyšky zaniknutého Kostola sv. Michala, archanjela) foto © Jana Lacková 5/2018Sampor (Sliač) - zvonica foto © Jana Lacková 5/2018Sampor (Sliač) - zvonica (a zvyšky zaniknutého Kostola sv. Michala, archanjela) foto © Jana Lacková 5/2018Sampor (Sliač) - zvonica (a zvyšky zaniknutého Kostola sv. Michala, archanjela) foto © Jana Lacková 5/2018Sampor (Sliač) - zvonica (a zaniknutý Kostol sv. Michala, archanjela) foto © Jana Lacková 5/2018Sampor (Sliač) - zvonica (a zaniknutý Kostol sv. Michala, archanjela) foto © Jana Lacková 5/2018