Ďubákovo - Kaplnka Krista Kráľa
obec Ďubákovo, okres Poltár, Banskobystrický kraj
História a stavebný vývoj
Kaplnka postavená obyvateľmi obce v rokoch 1935 – 1941. Vysvätená bola 26. októbra 1941 vdp. Ernestom Liptayom, vtedajším farárom farnosti Šoltýska. [1]

Je to menší sakrálny jednoloďový objekt s polygonálnym ukončením presbytéria a strešnou vežičkou. Fasády sú hladké, členené iba polkruhovo zakončenými oknami. Na fasádach je farebne vytvorená ilúzia lizénového rámovania. Veža je zakončená stanovou strechou.

Nie je zapísaná v Ústrednom zozname pamiatkového fondu (ÚZPF) Slovenskej republiky.

Stojí na vyvýšenine v západnej časti obce.
Fotogaléria
Ďubákovo - Kaplnka Krista Kráľa foto © Ladislav Luppa 6/2023Ďubákovo - Kaplnka Krista Kráľa foto © Ladislav Luppa 6/2023Ďubákovo - Kaplnka Krista Kráľa foto © Ladislav Luppa 6/2023Ďubákovo - Kaplnka Krista Kráľa foto © Ladislav Luppa 6/2023Ďubákovo - Kaplnka Krista Kráľa foto © Ladislav Luppa 6/2023Ďubákovo - Kaplnka Krista Kráľa foto © Ladislav Luppa 6/2023
[1] Informačná tabuľa v teréne. 7/2023