Cintoríny vojenské   späť
Levoča - Vojenský cintorín
obec Levoča, okres Levoča, Prešovský kraj
História a stavebný vývoj
Na vojenskom cintoríne sú pochovaní vojaci padlí v prvej a druhej svetovej vojne. Na najvyššom mieste vojenského cintorína (už pod hlavnou cestou) je pomník od Františka Gibalu z roku 1954 s reliéfom zasiahnutého vojaka venovaný obetiam druhej svetovej vojny. Pomník bol reštaurovaný v roku 1983. [1]
Stav cintorína je dobrý. Slúži svojmu účelu.
Východný koniec mestského cintorína je vyhradený vojenskému cintorínu.
Poznámky
[1] KLINGOVÁ, Adriana – KLING, Peter: Veľké malé pamätihodnosti II. Pamätihodnosti v lokalite zapísanej v Zozname svetového dedičstva UNESCO - Levoča a Spišské Podhradie. Levoča: Občianske združenie KRÁSNY SPIŠ, 2011. s. 136.