Markušovce - Kaštieľ Bocian
obec Markušovce, okres Spišská Nová Ves, Košický kraj
Pamiatková ochrana
Markušovce - kaštieľ "Bocian" (č. ÚZPF 673/1) - architektonicko-historický, umelecko-historický, archívny výskum a návrh obnovy - rok 2008. Autorka: PhDr. Norma Urbanová. Spolupráca: Ing. arch. Adriana Klingová. [1]
Stav pamiatky je príšerný! Hrôza a des! Objekt prišiel o strechu a rapídne chátra.
Michalská 73
Fotogaléria
Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Viliam Mazanec 3/2010Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Viliam Mazanec 3/2010Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Viliam Mazanec 3/2010Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Viliam Mazanec 3/2010Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Viliam Mazanec 3/2010Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Viliam Mazanec 3/2010Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Viliam Mazanec 3/2010Markušovce - Kaštieľ Bocian (historický objekt prišiel o strechu) foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016Kaštieľ Markušovce - Kaštieľ Bocian foto © Hana Farkašová 10/2016
Poznámky
[1] PhDr. Norma Urbanová – výber výskumnej a publikačnej činnosti za roky 1967 – 2016. In: Monument revue, VI, č. 1, 2017, s. 91.