Šemša - Kostol sv. Ondreja
obec Šemša, okres Košice-okolie, Košický kraj
História a stavebný vývoj
Neskoroklasicistický kostol postavený v rokoch 1854 – 1855 s použitím bližšie nezistenej staršej stavby. V roku 1904 dostal novú vežu a bol reštaurovaný. Kostol je jednoloďová stavba s rovným uzáverom a do štítového priečelia vstavanou vežou. [1] Ide o veľmi zaujímavú stavbu, ktorá je prilepená na kaštieľ.
Stojí v severnej časti obce. Nachádza sa vedľa kaštieľa.
Fotogaléria
Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012Šemša - Kostol sv. Ondreja  foto © Viliam Mazanec 11/2012